Menu

NJJK lb 2017 Sessie 1 (donderdag 15 juni 2017)

Goud voor Gaia Sterre Mirotti !

De ochtend begon goed. De eerste zwemster die voor VZC op het startblok klom (en daar vanaf dook) zorgde direct ook voor de eerste gouden medaille. Gaia Sterre Mirotti vertrok op de 400M vrijeslag bij de meisjes junioren 3,in de laatste serie in baan 4 als favoriete voor het goud, maar dat moest natuurlijk nog wel even waarmaken.

Het doel was om alle 50M onder de 35 sec te zwemmen. Dat lukte helaas niet. Na 200M nam zij afstand van de zwemster in baan 5 en die voorsprong gaf Gaia niet meer uit handen. Hoewel niet helemaal tevreden met haar tijd van 4.37.16, de zenuwen speelde toch nog wel een rol, was die tijd wel goed voor de eerste gouden plak. 

Silke Molendijk had op de 100M schoolslag het doel om een persoonlijk record te zwemmen. Haar trainer plakte daar nog een doel aan vast, namelijk het behalen van een finaleplaats. Beide doelen werden bereikt. Gestart in de eerste van de 3 Olympisch ingedeelde series, zwom Silke naar een vierde plaats in een klein PR van 1.18.06. In de twee series daarna gelukt het slechts 2x3 zwemster om sneller dan Silke te zwemmen. Hierdoor schoof zij 2 plaatsen op ten opzichte van de startlijst en mag Silke vanmiddag in de finale starten op baan 0.

Femke Spiering mocht haar race op de 200M rugslag vanuit het water starten. In de eerste van 2 series in baan 7. Zij was als 12e geplaatst, maar wist een PR van bijna 4 seconden te zwemmen. Haar tijd van 2.23.90 was goed voor een 7e plaats in de voorlopige rangschikking. Silke mag vanmiddag in de finale starten op baan 1.

Vanmiddag zal Femke net als Silke Holkenborg eerst aan de start komen in de rechtstreekse finale 400M vrij bij de meisjes jeugd. Femke en Silke liggen dan naast elkaar in de banen 2 en 3.

Silke die een serie later dan Femke ook op die 200M rugslag aan de start kwam, vestigde vanuit baan 0 eveneens een nieuw PR van bijna 4 sec. Haar 2.25.44 was goed voor een 9e plaats. Silke mocht dus ook in de finale starten maar zal die finale aan zich voorbij laten gaan.

Aniek van de Weerd en Josse Bergman zwommen beiden ook de 200M rugslag. Aniek bij de meisjes junioren 2 en Josse bij de meisjes junioren 3. Aniek ging heel erg voortvarend van start en kon dat ook heel goed volhouden. Zij won de eerste serie in een prachtig PR van 2.35.42. In de tweede en laatste serie waren slechts 5 meisjes sneller. Aniek werd dus 6e van Nederland.

Josse, die de laatste tijd wat moeite had met het zwemmen van die 200M rugslag, pakte de draad tijdens dit NJJK heel goed op. Weliswaar nog geen PR, maar slechts een paar tienden daarboven. Josse zwom 2.35.86 en werd daarmee 11e van Nederland.

Op de 100M rug bij de jongens jeugd wist Thijs Molendijk weliswaar nog geen PR te zwemmen maar zijn 1.02.47 was wel goed voor een 6e plaats en daarom mag hij vanmiddag in de finale van dat programmanummer uitkomen op baan 7. Dan moeten zowel de eerste als de tweede 50M een stuk harder, maar dat weet Thijs maar al te goed.

Met haar tijd van 27.02 op de 50M vrijeslag zwom Femke Spiering weer een nieuw EYOF-limiet en natuurlijk een PR. Met die tijd werd Femke 8e en zou zij de finale mogen zwemmen. In verband met haar programma laat zij die finale schieten. Het behalen van die EYOF-limiet geeft geen garantie dat zij in Hongarije ook mag starten op die 50M vrijeslag. Met die tijd is zij namelijk de 4e Nederlandse zwemster die onder de limiet gezwommen heeft en helaas heeft Femke tot nu toe ook de vierde tijd gezwommen, terwijl er maar 2 zwemsters per land aan de start mogen verschijnen tijdens die EYOF.

Vervolgens kwamen Sten Postma en Thom Delno aan de start in de series 200M schoolslag jongens jeugd. Sten in de eerste Olympisch ingedeelde serie en Thom in de tweede. Sten zette, samen met zijn direct tegenstander direct de toon. Sten tikte in die serie weliswaar als tweede aan maar zijn PR van 2.22.58 mocht er wezen. Thom wist wat hem te doen stond Vanochtend lukte hem dat nog niet zo goed. Daar hadden overigens meer zwemmers last van. In zo’n eerste sessie op de vroege ochtend racen is toch echt andere koek dan in de namiddag. Met zijn tijd van 2.27.26 werd Thom nipt derde in zijn serie. De tijd van Sten was goed voor een 3e plaats. Die van Thom voor een 5e plaats. Vanmiddag liggen zij in de banen 2 en 3 naast elkaar in de finale.

De jongens junioren 4, Daen Spoor, Sander en Vincent Crooijmans doken daarna ook het water in voor hun 200M schoolslag. Daen in baan 4, serie 1, zorgde voor een verassing. Na een snelle opening met een mooi voorsprong op de rest van het veld, wist hij zijn race te consolideren en tikte hij aan in een dik PR van 2.32.15. Wat die tijd waard was, zou ongeveer 3 minuten later blijken. In de snelste serie lagen Vincent op baan 2 en Sander op baan 3, naast elkaar. Zij hielden zich helaas niet helemaal aan hun taak, zoals zo vaak in de voetballerij gezegd wordt. Desondanks zwom Vincent een PR van 2.36.73 en Sander bleef net boven zijn PR steken en zwom 2.38.33. Vincent werd 8e en Sander 11e. Vincent en Sander weten waar het beter kan en zullen dat vanmiddag ongetwijfeld laten zien op “ hun” 400M vrijeslag.

Sessie 1 werd afgesloten door Aniek van de Weerd, Kelly Patricia, Josse Bergman en Anne-Fleur Opdam. Samen vormden zij het kwartet op de 4x100M wisselslag bij de meisjes junioren 3. Aniek liet eerder vanochtend een puike 200M rugslag zien. Hoewel haar start en keerpunt beter waren dan tijdens die 200M rugslag, lukte het dit keer net niet helemaal. Met haar tijd van 1.14.22 kon zij zelf ook niet tevreden zijn. Kelly nam van Aniek over en zwom haar 100M schoolslag heel degelijk. Haar laptijd van 1.26.06 “hoort” op dit moment bij haar. Josse nam weer van Kelly over en kwam op de 100M vlinderslag tot een “lang bad” PR van 1.17.29. Anne-Fleur mocht “het karwei” afmaken door te racen op de 100M vrijeslag. Zij zwom ook naar een laptijdPR op de lange baan van 1.07.69. Samen waren de meisjes goed voor 5.05.26. Op dit staan zij op een 6e plaats. Vanavond komen de snelste 10 ploegen nog aan de start in de finale. 16e zijn ze in ieder geval dus al.

Hoofdmenu

Over VZC

Leden

Volg ons