Menu

NJJK lb 2017 Sessie 8 Zondagmiddag 18 juni 2017

Op speciaal verzoek van de meest trouwe supporter van de VZC- zwemmers!

Zilver en brons voor Femke, zilver voor Vincent en Silke en brons voor Sander en de 4x100M vrij estafette meisjes jeugd.

De laatste loodjes van het NJJK.

De sessie werd begonnen met de snelste serie 400M wisselslag meisjes jeugd. Zowel Femke Spiering als Silke Molendijk waren in die snelste serie geplaatst. In verband met de medaillekansen van Silke op de 200M schoolslag liet zij die 400M wisselslag aan zich voorbijgaan. Femke, als tweede geplaatst, had nog een zwaar programma voor de boeg. In totaal nog 4 starts. Femke ging van start in de wetenschap dat winst er niet in zat en dat wanneer de vlinderslag en eerste baan rugslag niet zouden lopen zij de race mocht ‘laten lopen”. Ze ging de strijd niet aan maar zwom op souplesse (voor zover dat kan op een 400M wisselslag?) de race uit en consolideerde de derde plaats die zij na 200M al had veroverd.

In een nog prima tijd van 5.07.93 haalde zij het brons op.

Aniek van de Weerd maakte haar debuut op een NJJK op de 400M wisselslag. Aniek zette een prima race neer en wist na de eerste 100M steeds een plaatsje op te schuiven in het veld bij de meisjes junioren 3. Haar laatste sterke 100M vrijeslag resulteerde erin dat zij als vierde van Nederland aantikte in een heel dik PR van 5.34.90. Minder dan 3 sec van de bronzen medaille af!

Sten Postma en Thom Delno kwamen bij de jongens jeugd in de snelste serie van de 400M wisselslag aan de start. Beiden begonnen goed aan hun race. Maar beiden konden het hogen aanvangstempo niet volhouden. Er werden dit keer geen PR’s gezwommen. Sten werd in 4.46.26 6e en Thom in 5.02.69 12e.

Slechts tientallen minuten nadat Femke haar bronzen 400M wisselslag had beëindigd klom zij op het startblok voor de finale van de 200M vrijeslag. In een zeer spannend race zwom zij naar een 2e plaats in 2.05.75. De tweede tijd ooit die zij op die 200M vrijeslag had gezwommen en minder dan 0.2 sec van het goud.

Het ging nog even door met de 200M vrijeslag. Bram startte in baan 0 voor zijn race bij de jongens junioren 2. Vooraf wist hij precies wat en hoe hij zou gaan zwemmen. Na afloop kon hij precies vertellen hoe hij had moeten zwemmen. Hij had liever sneller gezwommen, maar zijn 2.14.30 in een zeer gelijkmatige race was goed voor een PR en een 22e plaats.

Bij de spannendste races van sessie 8 hoorde ongetwijfeld die op de 200M vrijeslag voor junioren 4. Sander en Vincent Crooijmans gingen op dat nummer de strijd aan met Caspar Corbeau, de import Amerikaan/Nederlander van ZPC Amersfoort. Corbeau vetrok snel en Sander en Vincent volgend. In de laatste 15M werd het ongemeen spannend. Vincent kwam steeds dichterbij maar Corbeau tikte een vingerlengte eerder aan. Dat kan ook niet anders. Die jongen heeft een ‘aap’factor van +15 of zo. Vincent zwom naar een mooi PR van 1.58.04 en werd dus 2e. Sander zwom eveneens een mooi PR in 1.58.42 en werd 3e.

Sten moest net als Femke tientallen minuten na zijn 400M wisselslag ook de finale 200M vrijeslag zwemmen. Op de laatste dag in de laatste sessie was dat net te veel van het goede,  kon zich niet verbeteren en werd in 2.01.83 achtste.

Silke Molendijk verraste ;) ‘vriend en vijand’ in de finale 200M schoolslag. In de ochtend zorgde zij al voor een verrassing door als derde door te gaan naar de finale. In de finale zwom ze maar even weer 4 sec sneller. Haar tijd van 2.42.72 was daarom een dik PR en goed om het zilver op het podium omgehangen te krijgen.

Broer Thijs Molendijk zwom in de finale van de 200M rugslag jongens jeugd, weliswaar geen PR, maar wist zich wel ten opzichte van ’s morgens te verbeteren. Zowel in tijd als in plaats. Thijs tikte net boven zijn PR aan in 2.12.77 en werd met die tijd 4e van Nederland.

Femke mocht haar derde individuele nummer gaan zwemmen. Nu in de finale 50M vlinderslag meisjes jeugd. Femke zwom nog wel sneller dan in de ochtend en verbeterde zich ook wel één plaats in een tijd van 28.40, maar die tijd was 0.06 sec vanaf de derde plek.

Het toernooi werd afgesloten met de estafette. De meisjes junioren 4x100M vrijeslag had ’s ochtends de 2e tijd gezwommen in 4.24.70. In de snelste finaleserie waren slechts 8 ploegen sneller en dus werden de meisjes junioren 10e van Nederland.

De meisjes jeugdploeg in de samenstelling Gaia Sterre Mirotti, Lotus van Geemen, Silke Molendijk en Femke Spiering mocht wel in de snelste finaleserie starten. Alle vier zwommen de race van hun leven. Ja met Silke Holkenborg was het iets makkelijker geweest, maar haar vervangster Lotus deed het ook voortreffelijk. Alle vier waren nog nooit zo snel geweest.

Via 1.00.06 (Gaia), 1.01.16 (Lotus), 1.01.26 (Silke) en 57.70 (Femke) eindigden zij in 4.00.18 als 3e van Nederland.

Hierna was het de beurt aan het kwartet Thom Delno, Vincent en Sander Crooijmans en Sten Postma. Via 55.97 (Thom), 54.80 (Sander), 54.58 (Vincent) en 53.54 (Sten) werd het op minder dan 0.4 sec van het brons een vierde plaats.

Na afloop kon de balans opgemaakt worden. De VZC’ers waren goed voor totaal 21 medailles, 6 x in de kleur goud, 9 x in de kleur zilver en 6 x in de kleur brons. Dat totaal was goed voor een 8e plaats in het medailleklassement waarin het niet gaat om het totale aantal maar om het aantal gouden medailles.

Tijdens zo’n NJJK wordt ook altijd een ploegen puntenklassement bijgehouden. Dat klassement werd gewonnen door PSV uit Eindhoven. Zij gingen naar huis met de ‘Titus Mennen’ bokaal. VZC eindigde in dat klassement achter PSV, ZPC Amersfoort en Aqua-novio’94 uit Nijmegen als 4e!!

Hoofdmenu

Over VZC

Leden

Volg ons