Zwemmen bij VZC

Ben je 5 tot en met 8 jaar en heb je het B zwemdiploma, wordt dan lid van de Swimkick Techniekschool. De Swimkick Techniekschool is er voor de jongste minioren. Zij maken kennis met de schoolslag, borstcrawl, rugslag en de vlinderslag. De Swimkick Techniekschool is dé basis van alle zwemsporten.

Na de Swimkick Techniekschool ga je door naar de Swimkick Techniekacademie. De Swimkick Techniekacademie is er voor de oudste minioren. Na afronding van de Swimkick Techniekacademie kun je doorstromen naar A1 selectie. De A1 selectie is er voor junioren, jeugd en senioren die op landelijk en regionaal niveau mee willen blijven doen. Deze selecties trainen allemaal onder begeleiding van gediplomeerde trainers volgens het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen (MOZ) van de KNZB.

En ben je minder ambitieus maar is wedstrijdzwemmen wel jouw ding dan kun je na de Swimkick Techniekacademie verder in de A2 of B-selectie.

De zwemmers van VZC komen uit in de Hoofdklasse. De Hoofdklasse is de hoogste afdeling binnen het Nederlandse competitiezwemmen. In die Hoofdklasse zwemmen de beste 15 verenigingen van Nederland. Een grote groep zwemmers/sters doet mee aan de Nederlandse (Junioren & Jeugd) Kampioenschappen alsmede internationale wedstrijden in Nederland en buitenland. Naast wedstrijden en trainingen organiseren wij trainingskampen, een startkamp, schoolzwemkampioenschappen, een ludieke jaarafsluiting, “ouders koken voor zwemmers” en aan het einde van ieder seizoen het clubkampioenschap compleet met barbecue. Kortom een actieve zwemclub.

Ben je 18 jaar of ouder en wil je gewoon lekker baantjes zwemmen, maak dan kennis met het masterzwemmen. Ontspannen baantjes zwemmen onder begeleiding van een zwemtrainer. 

Voor meer informatie of vragen neem contact op via de contactpersoon op de contactpagina.

Volg ons viaFacebook VZC Zwemmen 

Opmerkingen over de website kunt u mailen aan
Piet Erdbrink en/of Manon van de Kraats.