Dankwoord aan vertrekkende spelers

Gilian

Na een leerzame periode in de jeugd van VZC Veenendaal was het tijd om zich verder te ontwikkelen en te vertrekken naar de buren, Polar Bears. Nadat hij vond het maximale uit zijn waterpolocarrière te hebben gehaald was het tijd om wat terug te doen voor zijn eerste liefde. Samen met Niels Aartse keerde hij terug op het oude nest.
Naast de functie van speler heeft hij ook de kennis van zijn beroep ingezet om ondersteuning te bieden aan de jeugd. Als fysiotherapeut ontwikkelde hij samen met collega’s een programma waarbij spelers fysiek beter voor de dag komen.
Na een aantal seizoenen laat hij de prestatiesport voor wat het is. Spelen met zijn oude maten is wat hij gaat doen. Wel blijft Giel de jeugdspelers van VZC ondersteunen op het gebied van krachttraining.

Het is natuurlijk top dat Giel de afgelopen jaren zijn ervaring heeft willen delen en wij zijn hartstikke blij dat hij zijn professionele kennis op het gebied van kracht wil blijven delen met onze jongens. Je blijft natuurlijk ergens in je hart een echte VZCer!

Niels

De aanstichter van de terugkeer Niels en Giel was Niels. Ook hij was na een goede opleiding in Veenendaal op zoek naar meer en ook hij vertrok naar Ede. Ook de intentie van Niels was het vlaggenschip van Veenendaal hogerop te brengen. Eerste seizoenen als speler en het laatste jaar als trainer/coach.
De goede grond in Lienden heeft al wat voortgebracht. Zijn broer Jeroen Aartse, Guido Schreuder en Bert vd Grift gingen hem voor. Helaas is de reistijd icm zijn werkzaamheden, vroege ochtenden en de late trainingstijden, gevallen als teveel van het goede. Hierdoor stopt hij met zijn werkzaamheden als trainer/coach.

Super dat Niels het initiatief heeft genomen om tijdelijk terug te keren en Giel mee te nemen. De jaren van zijn aanwezigheid zijn een mooie toegevoegde waarde geweest. Dank daarvoor!

Yanniek

Ergens in Australië zwerfde nog een vriend van Gilian. Oud-speler van Polar Bears, een bijna 2m lange sterke midvoor met een flink schot. Wilde wel weer wat gaan doen in het polo volgens Giel. Uiteindelijk overgehaald om voor VZC te komen spelen.
Na een paar goede jaren kwam de klad erin. Het lichaam wilde niet meer wat hij wilde en de motivatie voor prestatiesport verdween. Dit heeft hem doen besluiten te stoppen bij VZC en terug te keren naar zijn oude maten, samen met Giel. Beetje spelen, biertje en dan maar kijken wat er nog van kan komen.

Yanniek, mooi dat wij ook eens een keer gebruik konden maken van de buren. Bedankt voor jouw inzet en ervaring en we wensen jou nog veel mooie polojaren!

Jelto

Hij werd de kleine genoemd. De enige reden daarvoor was zijn vroege debuut in het eerste van VZC. Qua lengte boomt hij namelijk boven de rest uit.
Vrijwel voor elke jeugdcategorie opgeroepen voor de nationale selecties en van enorme waarde voor het team. Maar nu moeten we hem gaan missen…
Na twee seizoenen in dubio te zijn geweest is het moment nu echt daar. Zijn talent mag niet tegen gehouden worden en de keuze voor een ploeg in de Eredivisie is logisch. Dit wordt hem door iedereen binnen de club gegund en natuurlijk hopen wij hem ooit weer in onze gelederen te hebben als keeper van het vlaggenschip.

Jelto, je zal gemist worden en een vervanger voor jou zal niet of nauwelijks te vinden zijn. Toch wensen we jou heel veel succes bij de club die bij je past. Bedankt voor alle fantastische reddingen en verschrikkelijke sterke passes!