Verlies Heren 1 tegen Den Haag

Het heeft het dan nog wel in eigen hand, maar de titelkansen van VZC lijken na de 6-11 nederlaag tegen Den Haag eigenlijk wel verspeeld. De Veenendalers speelde niet eens zo heel slecht, alleen bleek het voor het doel niet scherp genoeg. ,,Het zelfvertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen."

Assistent Marco Kunz, coach Niels Aartse was niet bereikbaar voor commentaar, sprak na de wedstrijd over een ongelukkige nederlaag die aan is gekomen bij zijn jongens. Op de momenten dat het moet, lijkt VZC niet thuis te geven. Vorige week verloor het en ook zaterdag ging het nat. ,,We hebben de titel nog niet verspeeld, maar het hangt aan een zijde draadje."

Na de 3-3 in de eerste periode, ging het in de tweede met 2-4 onderuit. In de derde scoorde VZC zelfs helemaal niet, terwijl Den Haag dat wel drie keer deed. Het laatste deel van de wedstrijd werd 1-1, waardoor VZC met lege handen bleef.

Nu de achterstand zes punten is, komt op de komende wedstrijden nog meer druk te liggen. Zo moet het bijvoorbeeld nog twee keer tegen koploper De Zaan. ,,Dinsdag spelen voor het eerst tegen hen. Dan moet het gebeuren. Die jongens begrijpen heel goed dat dit onze laatste kans wordt."

Doelpunten VZC: Max Kunz 2, Robert Schinkel 2, Joshua vd Wilt en Gilian Rijnsaardt. 

http://veenendaalsekrant.nl/sport/flinke-deuk-zelfvertrouwen-vzc-378739