VZC Heren 1 zonder veel moeite langs Katwijk

In de wedstrijd tegen Katwijk kon VZC-coach Niels Aartse de gehele wedstrijd rustig toekijken. Zijn waterpoloploeg was duidelijk beter dan zijn tegenstander en wist dit ook in cijfers uit te drukken. Met 17-10 werden de bezoekers huiswaarts gestuurd en ondanks dit gegeven had Aartse toch een kritische noot. ,,Het tempo moet in dit soort wedstrijden hoger liggen."

Toch beseft de Veenendaalse coach dat zijn spelers iets wat gas terug namen. ,,Maar", zegt hij. ,,Juist in dat soort wedstrijden, waarin het vrij eenvoudig gaat, moet je het maximale uit jezelf willen halen. Dat deden wij te weinig."

In de eerste periode pakte het een 3-1 voorsprong en de marge van twee was er ook nog halverwege de wedstrijd 6-4. Daarna nam het afstand en speelde VZC zichzelf naar een 17-10 overwinning. ,,De tegenstander speelde futloos. Het leek wel alsof zij er geen zin in hadden. Bij mijn spelers zag ik een hoop goede dingen, dus ik ben tevreden. De punten zijn weer binnen."

Doelpunten VZC: Gillian Rijnsaardt (4), Jeroen Westenbrink (3), Robert Schinkel (3), Jonie Brouwer (2), Yaniek Schmidt, Remco Bouman, Sam Kunz en Niels Veerman. 

Bron: http://veenendaalsekrant.nl/sport/vzc-zonder-veel-moeite-langs-katwijk-341923