Joost Vlag nieuwe trainer VZC Heren 1

De waterpolomannen van VZC hebben volgend seizoen een trainer met een grote naam voor de groep staan. Met Joost Vlag heeft het een kampioenenmaker aangetrokken en ook in Veenendaal wil de oefenmeester laten zien wat hij al die jaren heeft gedaan. ,,Ik begin hieraan omdat ik geloof in de club. Binnen drie jaar hoop ik met ze in de eredivisie te spelen.

De trainer/coach was afgelopen seizoen actief voor SVH en zij promoveerden naar de eredivisie, terwijl VZC met lege handen bleef. Het was niet de eerste keer dat Vlag met zijn ploeg de Veenendalers te slim af was, zegt hij met een lach. ,,Twaalf jaar geleden wisten wij met DONK hen uit de eredivisie te kegelen."

Maar nu zijn de rollen omgedraaid en wil Vlag stunten met VZC. De inwoner van Gouda traint VZC een keer per week en zal elke wedstrijd de coach zijn. ,,Ik kom hier niet voor een seizoen", aldus Vlag. ,,We moeten aankomend seizoen met jonge talenten eerst stabiel worden en vervolgens stappen zetten."

Bron: http://veenendaalsekrant.nl/sport/vzc-vindt-nieuwe-trainer-binnen-drie-jaar-eredivisie-458232

Verlies VZC B-Jeugd tegen UZSC in halve finale

In de halve finale van het NK b-jeugd was UZSC afgelopen vrijdag en zaterdag te sterk voor de jongens van VZC.

Vrijdag werd het in Utrecht 17-7 en zaterdag ging VZC in eigen huis met dezelfde cijfers onderuit.

Helaas houdt het in de halve finale dus op voor VZC, maar kan men wel terugkijken op een mooi seizoen.

Statistieken 1e wedstrijd:

UZSC - VZC 17-7
Periodestanden: 3-2, 7-0, 4-1, 3-4.
Doelpuntenmakers UZSC: Benjamin Hessels 5, Job Tros 3, Tom ten Wolde 2, Sebastiaan Hessels 2, Abel de Haan 2, Bart Berbers, Flemming Kastrop, Niklas Kastrop.
Doelpuntenmakers VZC: Sam Kunz 3, Niels Veerman 2, Luc van de Weerd, Lars van Zadelhoff.

Statistieken 2e wedstrijd:

VZC - UZSC 7-17 
Periodestanden: 2-3, 2-7, 2-4, 1-3. 
Doelpuntenmakers VZC: Sam Kunz 3, Luc van de Weerd 2, Jikke Tolsma 2
Doelpuntenmakers UZSC: Flemming Kastrop 4, Sebastian Hessels 3,Tom ten Wolde 3, Job Tros 2, Benjamin Hessels 2, Abel de Haan, Bart Berbers, Arwin Beek.