Time-out helpt VZC over dood punt

De altijd lastige uitwedstrijd tegen Het Y heeft het Veenendaalse VZC vrij eenvoudig gewonnen. De ploeg van Niels Aartse legde de basis van de overwinning in de tweede periode, waar een gat werd geslagen van vier punten. Uiteindelijk wonnen de waterpolomannen met 7-9 en kon de oefenmeester na afloop ook alleen maar tevreden zijn. ,,Ik ben geen moment nerveus geweest."

Daarmee doelt Aartse op de periode tijdens de wedstrijd, want daarvoor was hij toch wat nerveus. VZC heeft het nooit makkelijk tegen Het Y en daarom waren de koppies strak gespannen. ,,We waren eenmaal bezig en toen had ik direct het gevoel dat het goed zou komen", sprak de coach na afloop. 

VOORSPRONG 

Dat gevoel werd bevestigd in de eerste twee periodes. Nadat de gelijke stand van 1-1 uit het eerste deel, werd de tweede met 0-4 gewonnen. Hierdoor wisselde het van kant met een 1-5 voorsprong.

HERPAKKEN 

Zo goed als het in de tweede periode was, zo slecht speelde VZC in de derde. ,,We waren het even helemaal kwijt. Tijdens een time-out heb ik ze gezegd dat ze het niet moesten verpesten en dit hielp blijkbaar."

De waterpolomannen herpakten zich knap en in het laatste deel van de wedstrijd werd de overwinning niet meer weggegeven. Door de 2-2 eindstand uit de vierde periode werd er uiteindelijk met twee punten verschil gewonnen. 

TITEL 

Het woord kampioenschap wordt desondanks niet meer in de mond genomen, al blijft Aartse geloof houden. Het is afhankelijk van koploper De Zaan, maar bij VZC weigert men de handdoek in de ring te gooien. ,,Al is er maar een kleine kans, wij moeten ervoor gaan. Lukt het niet meer, dan is het jammer, maar speel je jezelf wel in voor de play-offs. Daarom is het nu zaak om vertrouwen te krijgen en toe te werken naar een spannend slot van de competitie."

Doelpunten 

Aan de kant van VZC scoorde: Jeroen Westenbrink 2, Remco Bouman 2, Max Kunz, Jonie Brouwer, Robert Schinkel, Mark Jansen en Gilian Rijnsaardt.

Bron: http://veenendaalsekrant.nl/sport/van-gent-finaleweken-time-out-helpt-vzc-over-dood-punt-387865

Rematch tegen de Zaan levert 1 punt op

 

Na eerder succesvol protest ingediend te hebben (zie http://www.vzcveenendaal.nl/waterpolo/nieuws-waterpolo/701-pakt-vzc-heren-1-op-6-maart-de-koppositie) stond vanavond de rematch tegen De Zaan op het programma.

In deze wedstrijd moest 1,5 periode overgespeeld worden met een 5-5 stand en mocht VZC beginnen met een strafworp.

De strafworp werd direct benut en hierdoor kon met een voorsprong de wedstrijd aangevangen worden.

In een wedstrijd waar de spanning voelbaar was bleven de ploegen in evenwicht en bleef de eindstand steken op 8 tegen 8.

De achterstand op de koploper bedraagt nu 8 punten met nog 6 wedstrijden te gaan, waaronder nog een uitwedstrijd tegen De Zaan.

Verlies Heren 1 tegen Den Haag

Het heeft het dan nog wel in eigen hand, maar de titelkansen van VZC lijken na de 6-11 nederlaag tegen Den Haag eigenlijk wel verspeeld. De Veenendalers speelde niet eens zo heel slecht, alleen bleek het voor het doel niet scherp genoeg. ,,Het zelfvertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen."

Assistent Marco Kunz, coach Niels Aartse was niet bereikbaar voor commentaar, sprak na de wedstrijd over een ongelukkige nederlaag die aan is gekomen bij zijn jongens. Op de momenten dat het moet, lijkt VZC niet thuis te geven. Vorige week verloor het en ook zaterdag ging het nat. ,,We hebben de titel nog niet verspeeld, maar het hangt aan een zijde draadje."

Na de 3-3 in de eerste periode, ging het in de tweede met 2-4 onderuit. In de derde scoorde VZC zelfs helemaal niet, terwijl Den Haag dat wel drie keer deed. Het laatste deel van de wedstrijd werd 1-1, waardoor VZC met lege handen bleef.

Nu de achterstand zes punten is, komt op de komende wedstrijden nog meer druk te liggen. Zo moet het bijvoorbeeld nog twee keer tegen koploper De Zaan. ,,Dinsdag spelen voor het eerst tegen hen. Dan moet het gebeuren. Die jongens begrijpen heel goed dat dit onze laatste kans wordt."

Doelpunten VZC: Max Kunz 2, Robert Schinkel 2, Joshua vd Wilt en Gilian Rijnsaardt. 

http://veenendaalsekrant.nl/sport/flinke-deuk-zelfvertrouwen-vzc-378739