Afscheid van 3 spelers en coach Niels Aartse.

Na het laatste thuisdu­el van dit seizoen heeft VZC aan het hondstrouwe publiek kenbaar ge­maakt dat Jelto Spijker, Gilian Rijns-aardt, Yannick Schmidt en coach Niels Aartse volgend seizoen niet in Veenendaal te bewonderen zijn. Keeper Spijker gaat zijn droom rea­liseren, terwijl Aartse weer zelf gaat waterpoloën.

Door het besluit van Niels Aartse komt er geen vervolg aan het de- buutseizoen. De oud-speler van VZC stond dit jaar voor het eerst als coach voor een groep en kreeg de loodzware taak om te promove- ren met de selectie. In deze missie slaagde VZC niet en zelfs de play- offs werden misgelopen

SUPPORTER

Toch is dit niet de reden van zijn vertrek, duidt de sympa- thieke Aartse: ,,Ik mis het spelle- tje en daarom ga ik met vrienden bij Polar Bears spelen. Niet in de selectie, maar in een lager team. Natuurlijk doet het pijn dat we met lege handen staan, maar we hebben nooit een serie met dezelfde spelers kunnen spelen. We hadden te veel blessures en afwezigen om vastig- heden te creëren. Dat is echt geen excuses, maar het zijn wel de feiten. Daarom kan ik, en ook mijn spelers, er mee leven dat het zo is gegaan.” In de loop der jaren is Aartse een echte VZC’er geworden en daarom was het best een dingetje om aan te geven dat hij ging stoppen bij de vereniging. Rond de kerst had hij dit al aan de selectie kenbaar gemaakt en na het duel tegen ZVVS werd het wereldkundig. ,,Maar”, benadrukt de coach. ,,VZC blijft uniek voor mij, veel maatjes spelen hier en daarom zal ik altijd blijven terugkomen. Al- leen wel als supporter en niet meer als coach.”

EREDIVISIE

Ook Gilian Rijnsaardt en Yannick Schmidt zullen vertrek- ken, maar vooral het gemis van Jelto Spijker gaat VZC voelen. Het kind van de club lag jaren onder de Veen- endaalse lat en gaat volgend jaar in de eredivisie spelen. ,,Ik ben met enkele clubs in gesprek. Vorig jaar wilde ik deze stap al maken, maar ik bleef om met VZC naar het hoogste niveau te gaan. Toen duidelijk was dat dit niet kon, wist iedereen dat dit mijn laatste jaar zou worden. Daar deed niemand moeilijk over en ie- dereen begreep dat.”

ORANJE

Naast dat Spijker de ere- divisie ingaat, zal hij ook voor de bond meer gaan spelen. Zo gaat hij een traject in waar hij twee keer per dag met de beste talenten van Nederland gaat waterpoloën, om zo de stap naar het Nederlandse team kleiner te maken. ,,Mijn doel is in- derdaad Oranje en ik denk dat dit reëel doel is. De Olympische Zomer-spelen in 2020 komen te snel, maar daarna hoop ik aan te sluiten.” Hiervoor gaat hij wel VZC én Veen- endaal verlaten. Een moeilijk be- sluit, maar wel een beslissing waar hij 100 procent achter staat. ,,Ik heb geen twijfel. Althans... Ik ga op mij- zelf wonen en de enige twijfel die er is, is of ik dat ga redden”, zegt hij met een grote lach. ,,Nee, even seri- eus. Het gaat een avontuur worden, waarbij ik het druk ga krijgen. Twee keer per dag trainen bij de bond, een studie volgen en ook nog eens bij mijn nieuwe club actief zijn. Toch heb ik het er allemaal voor over, want ik wil mijn droom realiseren.”

Bron: http://veenendaalsekrant.nl/sport/van-gent-finaleweken-jelto-spijker-gaat-voor-zijn-droom-428390

VZC EG1 Kampioen!


Foto: Ted Walker

Dankzij een 2-4 winst uit bij ZPC Woerden heeft de EG1 van VZC het kampioenschap veilig gesteld.
Met 6 punten voorsprong op de nummer 2 Brandenburg moest de EG1 gelijk spelen of winnen om het kampioenschap veilig stellen en dat gebeurde dan ook.

Een wedstrijd waar de spanning zowel in het water als langs het bad duidelijk merkbaar was kwamen ze wat moeilijk op gang, maar wisten ze uiteindelijk toch de volle winst naar zich toe te halen. En zo klonk na speeltijd een luid gejuich en waren de jongens kampioen.

Na een korte kinderchampagne-douche en de trainer een nat pak te hebben gegeven werd weer snel terug gereisd naar Veenendaal alwaar ze in de rust van VZC Heren 1 gehuldigd werden en beloond werden met een mooie medaille.

VZC is trots op deze toppers die dit seizoen nog ongeslagen zijn.

Grote dank gaat ook uit naar sponsors Michel Quint en Jelle Quint die dit seizoen voor mooie kleding en tassen hebben gezorgd.

Volgende week rest de laatste wedstrijd thuis tegen de nummer 2 Brandenburg.

VZC gunt publiek veel doelpunten

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen is door VZC in stijl afgesloten. Ondanks dat men kan spreken over een verloren jaar, kreeg het publiek wel veel doelpunten te zien.

Tegen ZVVS werd het zaterdagavond 15-5 en vooral Jeroen Westenbrink was op schot. De ervaren speler maakte vijf treffers. Na een 3-1 overwinning in de eerste periode, werd de tweede ook in Veenendaals voordeel beslist. Door de 4-0 pakte het een 7-1 voorsprong en het voorlaatste deel kwam men niet verder dan 2-1.

De remmen gingen pas in het laatste deel los en door de 6-3 kon het met opgeheven hoofd afscheid nemen van het publiek, al blijft er een bittere nasmaak van het mislopen van het kampioenschap en de play-offs.

Bron: http://veenendaalsekrant.nl/sport/van-gent-finaleweken-vzc-gunt-publiek-veel-doelpunten-427593