Monsterscore en teleurstelling VZC heren 1

 

In de thuiswedstrijd tegen Utrecht heeft VZC een monsterscore neergezet en desondanks waren er na afloop geen blije gezichten. De 20-5 overwinning deed overkomen alsof het met speels gemak ging -en dat ging het soms ook-, maar toch bleef er na het waterpoloduel een bittere nasmaak hangen. 

De bezoekers stonden en staan laatste in de competitie en krijgen vrijwel iedere week veel tegendoelpunten. Het was voor coach Niels Aartse dan ook vrij pittig om zijn spelers gemotiveerd te krijgen. ,,Je roept vooraf dat je scherp moet beginnen, dit de duels zijn waarin je veel kunt scoren en vertrouwen kunt tanken en dan begin je eenmaal zo'n wedstrijd en is het echt slappe hap. Ik kan daar niet bij met mijn hoofd."

De coach keek het even aan en wisselde vervolgens al in de eerste periode zijn gehele ploeg. Een duidelijk signaal, die maar door een enkeling serieus werd opgepikt. Pas nadat dit deel van de wedstrijd met 3-2 werd gewonnen, ging de VZC-machine iets meer draaien.  

Het liep eenvoudig uit en de bezoekers leken zo nu en dan wel een bij elkaar gezocht campingelftal. Hierdoor had VZC regelmatig een man-meersituatie, maar was het niet altijd even nauwkeurig.

,,Aan zo'n wedstrijd heb je niets. Het is voor het publiek niet leuk, voor mijn spelers niet, voor de tegenstander niet en ook voor mij niet", aldus Aartse direct na de zaterdagavondwedstrijd. ,,Ik ben bloedfanatiek en wil dan zo'n ploeg vernederen. Dat laten wij na en daardoor ben ik nu gewoon echt boos. Maar goed, straks een biertje doen en dan is dat ook weer weg."

Bron: http://veenendaalsekrant.nl/sport/teleurstelling-bij-vzc-ondanks-monsterscore-368159

Winnend VZC-coach ziet gelijkenissen met Ajax

Vaak heeft VZC het lastig in Heerenveen en daarom was coach Niels Aartse ook zo blij dat de waterpoloheren zaterdagavond relatief eenvoudig wonnen. Tegen HZPC/Avéna werd het 7-11 en daarmee kan Aartse alleen maar tevreden zijn. ,,Dat ben ik niet snel, maar over deze wedstrijd wel."

Waar het in de thuiswedstrijd tegen HZPC/Avéna nog maar net won, was het zaterdag een stuk eenvoudiger. In de eerste periode werd een 1-3 voorsprong gepakt en halverwege de wedstrijd stond het nog met 5-6 voor. 

Nadat de derde periode 1-1 werd, klapte VZC er in het laatste deel van de wedstrijd overheen; 2-4. ,,De scheidsrechter was dramatisch vandaag, maar wij bleven ons eigen spel spelen. Ons team begint steeds beter te draaien en hebben zichtbaar stappen gemaakt. Wat dat betreft zijn wij net Ajax; voor de winterstop dramatisch en daarna vlammen."

Doelpunten: Mark Jansen (3), Jeroen Westenbrink (2), Gilian Rijnsaardt (2), Robert Schinkel (3) en Yaniek Schmidt. 

Bron: http://veenendaalsekrant.nl/sport/winnend-vzc-coach-ziet-gelijkenissen-met-ajax%C2%A0-346164

Pakt VZC Heren 1 op 6 maart de koppositie?

VZC mag door een succesvol protest de verliezende wedstrijd tegen koploper De Zaan voor een deel opnieuw spelen. Eerder dit seizoen gingen de waterpolomannen met 9-10 onderuit, maar in dit duel maakte de scheidsrechter een fout. Dit werd opgemerkt en door een protest wordt de wedstrijd bij een stand van 5-5 hervat. ,,Dit kan wel eens allesbepalend voor het seizoen zijn."

Naast dat het weer bij 5-5 begint, mag VZC in de derde periode ook een strafworp nemen. Deze werd in de verloren wedstrijd niet toegekend en zal nu wel genomen mogen worden. ,,Een belangrijk worpje dus", lacht coach Niels Aartse. ,,Voor ons ideaal, maar ik kan mij voorstellen dat zij teleurgesteld zijn."

De wedstrijd staat nu op dinsdagavond 6 maart in de agenda. ,,Om half tien in de avond", zegt Aartse. ,,Winnen wij de wedstrijd, dan zijn de rollen omgedraaid en zijn wij de huidige koploper. Of we gaan trainen op het spelen van anderhalve periode? Welnee. Het is gewoon vol ervoor gaan. Alles geven."

Foto: In de wedstrijd tekende teammanager Marco Kunz gelijk een protest aan. 

Bron: http://veenendaalsekrant.nl/sport/succesvol-protest-kan-allesbepalend-worden-voor-vzc-340472